Wintersport in Zwitserland

Skiën met precisie

Duizelingwekkend hoge bergen, meters sneeuw, charmante skidorpjes… Toch is Zwitserland onder Nederlanders nog onbemind als wintersportbestemming. Zou het komen vanwege het mondaine en dure imago van het land? Onterecht, want Zwitserland is een echt wintersportparadijs. En dat prijspeil? Dat ligt gelijk aan dat van haar Franse en Oostenrijkse buren.


Prachtige pistes

De Zwitserse precisie is merkbaar op de piste. De pistes zijn breed en goed onderhouden, de liftinstallaties modern. Ze brengen de gevorderde skiërs bovenaan de top en beginners naar glooiende afdalingen. Ondanks de hoge bergen in Zwitserland zijn er ook tientallen kilometer loipes voor langlaufers. Wintersporten in Zwitserland valt bij iedereen in de smaak.


Winterpret verzekerd

Voor wintersport geldt: hoe hoger hoe beter. In Zwitserland ligt vanwege de hoge bergen altijd een dikke laag poedersneeuw. Veel pistes liggen boven de 2000 meter en zijn daardoor sneeuwzeker. En in de Zwitserse gletsjers zit het met de sneeuwhoogteook altijd goed.

Van winterpret en heerlijk winters weer ben je in de Zwitserse wintersportdorpen Engelberg, Jungfrau region en Saas-Fee verzekerd. Wat dacht je van 2000 meter naar beneden skiën over 12 kilometer piste?


Rustiek genieten

Verwacht in Zwitserland geen hossende Nederlanders en schreeuwerige après-ski bars. Après-ski tijdens de Wintersporten in Zwitserland gaat om gezellig tijd voor elkaar in sfeervolle, gemoedelijke skihutten.

Oók fijn: weldadige thermaalbaden en dampende sauna's voor als je spierpijn krijgt na een dag op de piste. En daarna met zijn allen rond de raclette met een goed glas wijn en mooie verhalen. Après-ski dus zoals het land zelf: gemoedelijk en rustiek

Tips Wintersport in Zwitserland