Genève

Internationale stad en diplomatiek centrum

Genève is met ongeveer 185.000 inwoners na Zürich de grootste stad van Zwitserland. De stad ligt in het uiterste westen van Zwitserland, dicht tegen de Franse grens. In de stad wordt dan ook Frans gesproken - maar ook veel Engels: Zo'n 40% van de bevolking komt nl. niet uit Zwitserland. Dit omdat Genève een echte internationale stad is, die veel internationale organisaties huisvest, waaronder de Verenigde Naties, het Internationale Rode Kruis en de Wereldgezondheidsorganisatie. Ook is Genève een belangrijk financieel centrum.Vliegveld

Het vliegveld van Genève, Genève Cointrin Airport, ligt op ongeveer 5km van het centrum van de stad. De luchthaven heeft een eigen treinstation. Ook pendelen er bussen tussen stad en luchthaven.


Openbaar vervoer

Genève beschikt over een treinstation met uitstekende verbindingen. In de stad zelf kun je gebruikmaken van tram, bus en trolleybus.


Bezienswaardigheden

Genève ligt aan het Meer van Genève, met zijn beroemde, 140m hoog spuitende fontein, de Jet d'Eau. In de stad zelf vind je, naast historische gebouwen als de Cathédrale Saint-Pierre de Genève en het Collège Calvin ook de, vaak moderne gebouwen van internationale organisaties als de Verenigde Naties (het Palais des Nations), de WHO en het WIPO. Natuurlijk vind je er ook veel musea. Jaarlijks wordt in Genève de bekende Autosalon georganiseerd.

Tips Geneve