Zürich

Economisch centrum van Zwisterland

Zürich is de grootste stad van Zwitserland en tevens het economisch hart van het land. Het is één van de meest welvarende steden van Europa, en dat is overal in de stad ook duidelijk te zien. De stad heeft een prachtig historisch centrum en je vindt er veel chique winkels, musea en galerieën.Vliegveld

De luchthaven van Zürich, Zürich Airport, het vroegere Kloten, is de grootste en belangrijkste luchthaven van Zwitserland. Het vliegveld ligt op iets meer dan 10 km van het centrum van de stad. De verbindingen met de stad zijn uitstekend. Er zijn haltes voor zowel trein, tram als bus.


Openbaar vervoer

Zürich beschikt over een uitstekend netwerk van bus-, tram-, trein- en trolleybus-verbindingen. Ook beschikt de stad over vier bergspoorlijnen.


Bezienswaardigheden

Zurich heeft een charmant oud centrum, de Altstat, met leuke straten, steegjes en pleintjes. Hier vindt je ook de Bahnhoftstrasse, dé winkelstraat van Zürich en één van de meest chique en duurste ter wereld, met winkels van onder andere Chanel, Louis Vuitton, Giorgio Armani, Cartier, Prada en Hermès. Het Lindenhof is het oudste deel van Zurich, ooit een Romeinse vesting, en tegenwoordig een plek om te recreëren. De markante St. Peter heeft een toren met de grootste wijzerplaat van de wereld. Liefhebbers van architectuur bezoeken natuurlijk het dicht bij Zürich gelegen Centre Le Corbusier, een museum dat helemaal gewijd is aan deze beroemde architect en dat ook nog eens gehuisvest is in zijn laatste bouwwerk.

Tips Zurich