Stedentrip Genève

De kleinste metropool ter wereld

Genève wordt ook wel “de kleinste metropool ter wereld” genoemd. Dat komt omdat Genève, ondanks de bescheiden omvang van de stad, een belangrijke internationale stad is, waar veel grote internationale organisaties hun hoofdkantoor hebben. Mede daardoor is meer dan 40% van de inwoners van Genève niet Zwitsers.


Vliegreis

Hoewel je bij Genève misschien niet direct denkt aan een vliegreis, is de stad uitstekend te bereiken met het vliegtuig. Een vlucht vanaf Schiphol duurt gemiddeld nog geen uur, waarna je aankomt op het vliegveld Genève-Cointrin. Hierna kun je direct met volle teugen van de stad genieten.


Het Meer van Genève

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Genève is natuurlijk het gelijknamige meer. Dit grote meer ligt op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. Genève ligt aan het meest zuidelijke punt van het meer, waar de rivier de Rhône het meer verlaat. Op dit punt bevindt zich ook de fontein van Genève, de Jet d'eau. Deze fontein van wel 140 meter hoog is een van de grootste ter wereld, en is vanuit de hele stad te zien. Je kunt de Jet d'eau van dichtbij bekijken vanaf de pier die erlangs loopt, maar de kans is groot dat je bij een plotselinge windvlaag wordt natgeregend.


Uit eten

Aan de linkeroever van het meer liggen hippe restaurants, waar je kunt genieten van het heerlijke eten en het prachtige uitzicht. Ook elders in de stad kun je heerlijk eten, natuurlijk ook typisch Zwitserse gerechten als kaasfondue of raclette.


Winkelen

In Genève kun je ook erg leuk winkelen. De chique Rue du Rhône heeft veel prestigieuze kleding-, sieraden- en (natuurlijk) horlogewinkels, die er allemaal schitterend uitzien. De meer toegankelijke winkels zijn te vinden aan de Rues Basses, parallel aan de Rue du Rhône. Op woensdag en zaterdag is er een grote markt op het Place du Marché, en ook in het oude stadscentrum zijn leuke winkeltjes te vinden.

Ondanks de beperkte omvang heeft Genève dus van alles te bieden. Het is misschien geen vanzelfsprekende bestemming, toch is Genève zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Tips Stedentrip Geneve