Bazel

Drielandenpunt aan de Rijn

Bazel ('Basel') ligt in het uiterste noorden van Zwitserland, aan de Rijn en nagenoeg op de grens met Duitsland en Frankrijk. Met ruim 170.000 inwoners is het de derde stad van Zwitserland. Het is een oude stad met een historisch centrum, maar staat tegelijkertijd bekend als één van de belangrijkste centra voor hedendaagse architectuur. Het is tevens een belangrijke cultuurstad, met meer dan 40 musea, waarvan het Kunstmuseum Basel het bekendste is.Vliegveld

De dichstbijzijnde luchthaven is EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. De luchthaven ligt op een kleine 10km van het centrum van Bazel, op Frans grondgebied. Het vliegveld is - heel bijzonder - opgedeeld in een Frans en Zwitsers deel, met elk een eigen douane. Er pendelen bussen tussen de luchthaven en Bazel.


Openbaar vervoer

Bazel is een belangrijk spoorwegknooppunt en heeft dan ook uitstekende treinverbindingen. Het openbaar vervoer in en rond Bazel wordt verzorgt door een uitgebreid netwerk van bus-, tram- en treinverbindingen.


Bezienswaardigheden

Bazel heeft een historisch centrum waarin je overigens ook hele moderne gebouwen vind. De Zoo Bazel is de meest bezochte attractie in Bazel. Het Kunstmuseum Basel heeft een indrukwekkende collectie met onder andere veel werk van de Holbein-familie en werken van kunstenaars als Pablo Picasso, Paul Klee, Alberto Giacometti en Marc Chagall. In en rond het Museum Tinguely vind je de fantastische bewegende objecten van Jean Tinguely.

Tips Bazel