Wintersport in Gstaad

Skiën met de rich and famous

Gstaad is een wintersportplaats in Zwitserland. Gstaad is vooral bekend vanwege zijn exclusieve winkels, restaurants en hotels, en de vele beroemdheden die er verbleven en verblijven, waaronder Michael Jackson, Elizabeth Taylor, Roman Polanski, Prins Charles en Yehudi Menuhin.Vliegveld

Gstaad is goed bereikbaar via de Genève Airport of Zürich Airport. Vanaf daar kun je met de auto of per trein verder reizen richting Gstaad. Privé-vliegtuigen kunnen gebruikmaken van het nabijgelegen Saanen Airport.


Vervoer in Gstaad

Het centrum van Gstaad is autovrij. Het is echter maar een klein dorp, waar je je dus ook prima te voet kunt verplaatsen.


Bezienswaardigheden

Gstaad is zelf natuurlijk al een bezienswaardigheid. Het hele dorp is gebouwd in chalet-stijl en in de winkelstraten vind je vele exclusieve winkels. Ook de restaurants, hotels en clubs zijn van het hoogste en meest exclusieve niveau. Gstaad is dan ook alles behalve goedkoop. Mocht je beurs niet zo gevuld zijn, verblijf dan in één van de minder dure dorpen in de omgeving en breng gewoon eens een bezoekje aan Gstaad - want Gstaad mag dan wel erg duur zijn, het is er ook erg leuk en erg sfeervol.

Ook in de zomermaanden is Gsaad een bezoekje waard. Er worden een aantal bekende festivals gehouden, waaronder een internationaal luchtballon festival, het Menuhin Festival en de Polo Gold Cup.

Tips Gstaad