Bern

Charmante hoofdstad van Zwitserland

Bern is de hoofdstad (of eigenlijk: Bondsstad) van Zwitserland. Met ruim 120.000 inwoners is het de vierde stad van het land. Het is een moeie, historische stad, die doorsneden wordt door de rivier de Aare. De oude binnenstad van Bern is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de Unesco.Vliegveld

Het vliegveld van Bern, Bern Airport, of ook wel Bern-Belp Airport, ligt op een kleine 10km van het centrum van Bern. Er pendelen bussen tussen de luchthaven en het station van Bern.


Openbaar vervoer

Het station van Bern, Bahnhof Bern, heeft goede nationale en internationale verbindingen. In de stad zelf kun je gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van tram-, bus- en s-bahn -verbindingen.


Bezienswaardigheden

De historische binnenstad van Bern is erg charmant. Je vind er veel middeleeuwse gebouwen, waaronder de beroemde Zytglogge, een markante klokkentoren. Het Zentrum Paul Klee bezit ongeveer 40% van het totale oeuvre van Paul Klee en is ontworpen door de bekende architect Renzo Piano. Het Kunstmuseum en de Kunsthalle hebben regelmatig boeiende tentoonstellingen. Ook kun je in Bern het huis bezoeken waar Albert Einstein woonde toen hij werkte aan de basis van de Relativiteitstheorie.

Tips Bern