Lausanne

Olympische hoofdstad

Lausanne is de vierde stad van Zwitserland, met ruim 125.000 inwoners. Het gezicht van de stad wordt bepaald door een indrukwekkende gotische kathedraal, de Cathédrale Notre-Dame de Lausanne. De stad staat officieel bekend als Capitale Olympique ('olympische hoofdstad'), omdat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) er gevestigd is. Je vind in Lausanne nog tal van andere hoofdkwartieren van internationale sportfederaties, wat Lausanne tot een hoofdstad van de sport maakt.Vliegveld

Het vliegveld van Lausanne, Lausanne Airport, ligt bij Blécherette, op nog geen 3,5 km van het centrum van Lausanne. Ook rijdt er vanuit Lausanne regelmatig een trein naar het grotere  Geneve Airport.


Openbaar vervoer

Lausanne beschikt over een flink station met goede treinverbindingen. In de stad zelf kun je je verplaatsen met bus en metro.


Bezienswaardigheden

Blikvanger van de stad is de grote gotische kathedraal, de Cathédrale Notre-Dame de Lausanne. Aan de Esplanade de Montbenon vind je het Casino, het Palais de Justice, de kapel van Willem Tell en een standbeeld van deze Zwitserse held. In het oude centrum vind je ook het Château Saint-Maire. La Tour de Bel-Air is een vroege wolkenkrabber uit de jaren '30 van de vorige eeuw. La Tour de Sauvabelin biedt een fantastisch uitzicht over de stad. In zo'n sportieve stad breng je natuurlijk ook een bezoekje aan het Olympisch Museum.

Tips Lausanne