Bezienswaardigheden in Genève

Een bezoekje meer dan waard

Genève mag dan wel enorm internationaal georiënteerd zijn, toch behoudt de stad zijn eigen unieke schoonheid. Dit komt vooral tot uiting in de prachtige bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. De vraag is natuurlijk: Wat zijn de allermooiste bezienswaardigheden van de stad die je zeker moet bezoeken? Dat staat hieronder op een rijtje.


Jet d'eau

Zoals in het artikel over de stedentrip al beschreven was, bevindt zich aan de rand van de stad het meer van Genève. In dit meer staat de iconische Jet d'eau, een mooie fontein van maar liefst 140 meter hoog. De fontein is ontstaan in 1886, toen de eerste Jet d'eau werd geïnstalleerd als veiligheidsklep van een nabijgelegen waterkrachtcentrale. Toen spoot de fontein slechts 30 meter hoog. Nadat in 1891 van de 600e verjaardag van de Zwitserse Confederatie werd gevierd, is de fontein naar de huidige plek verplaatst. In 1951 is de fontein geïnstalleerd die nu nog steeds een hotspot is in de stad.

De fontein is (met uitzondering van de herfst- en wintermaanden) zowel overdag als 's avonds te bewonderen.


Cathédrale Saint-Pierre de Genève

De Cathédrale Saint-Pierre de Genève (ook wel simpelweg Kathedraal van Genève genoemd) is één van de belangrijkste kathedralen van de stad. Het bouwwerk vindt zijn oorsprong al in 1160. De kathedraal is echter het meest bekend door Johannes Calvijn, die na de Reformatie in 1535 de eigenaar werd van het bouwwerk. Tegenwoordig worden in de kathedraal de eedafleggingen gelegd van de Zwitserse regering. Kortom: Een prachtige, eeuwenoude kathedraal met een rijke geschiedenis.


Kantoor van de Verenigde Naties

Naast alle authentieke, historische gebouwen die in de stad te zien zijn, zijn er ook vele moderne gebouwen te bewonderen. Een voorbeeld hiervan is het Kantoor van de Verenigde Naties. Naast het hoofdkantoor in New York, is in Genève het andere kantoor gevestigd. Het complex is op afspraak te bezoeken en tijdens de rondleiding ga je onder andere naar de enorme centrale conferentiezaal en de Raadszaal. Hier zijn vele belangrijke, wereldwijde besluiten genomen over vredesonderhandelingen. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken en om een uniek kijkje te nemen in één van de machtigste bestuursorganen ter wereld.

Tips Bezienswaardigheden in Geneve